Wij ❤ de careibu,
want wij ❤ zorgen voor een ander

Wij zijn Careibu. Care-i-hoe? Dat moeten we even uitleggen. In Nederland kennen we de kariboe (Engels: caribu) als rendier. De caribu is een sociaal dier dat leeft in grote kuddes. In die kuddes wordt goed voor elkaar gezorgd.

We care. Weet je ook gelijk waarom we Careibu met een e schrijven. Wij geloven dat iedereen – jongeren, ouderen, alleenstaanden, gezinnen – soms wat extra hulp kan gebruiken.

En wie biedt deze hulp? Dat is onze kudde van studenten! Bij Careibu vind je jouw sociale bijbaan of vrijwilligersfunctie naast je studie. En je kies zelf bij wie, hoeveel en wanneer je werkt.

Zo help je niet alleen een ander, maar ook jezelf!Het onstaan

In 2009 startte Careibu vanuit de Amsterdamse studentenkamers van de zussen Lotte (1984) en Anne (1987) van Oudheusden.

“Wij zochten zelf een leuke bijbaan en we we realiseerden ons dat er maar weinig bijbanen voor studenten zijn die over meer gaan dan alleen geld verdienen. Toen we onszelf als oppasduo promootten op een online platform, kregen we binnen 1 dag meer dan 50 reacties van ouders die wanhopig op zoek waren naar een leuke oppas! Toen zijn we ook onze vrienden gaan koppelen en zo ontstond de eerste kudde van toegewijde careibu’s. Nu - ruim tien jaar later - hebben sommige van deze eerste careibu's zelf kinderen en doen nu een beroep op de nieuwe generatie careibu's, leuk hè?

Wij maken impact, doe jij mee?Word een careibu

Dit is Careibu
hier staan we voor


Persoonlijke matches

Vind de match die écht bij jou past en ook nog eens bij jou om de hoek woont. Wij zijn actief in heel Nederland!


Maak verschil

Alle careibu’s samen zorgen ervoor dat alle generaties de hulp krijgen die zij nodig hebben. Samen voor sociale zorg!


Betrouwbaarheid voorop

Daarom krijg je vooraf een gezellige intake met een van onze community care medewerkers en screenen wij onze communityleden.


Langdurige relaties

Veel matches zijn voor langere tijd, zodat je echt een band kunt opbouwen. Zo ontstonden al veel mooie vriendschappen!

 

Zo groeiden we uit tot een community


van goeddoeners die iedere dag samen de wereld socialer maken. Aan ons de taak om de kudde samen te brengen en samen te houden.


Timeline

2020 Toekomst


En toen: Corona, een zeer lastige en ingewikkelde tijd waarin we nog harder nodig zijn dan ooit. Alle careibu’s staan klaar om de wereld mooier en socialer te maken!​

2016


De kudde groeit en wordt langzaamaan volwassen! Een vast team aan developers, community care medewerkers en leiders zorgen voor de nodige ontwikkeling door het hele land​!

2014


Senioren schreeuwen om hulp, dus de kudde zet zich hier voor in.


2010


Meer hulp is al snel nodig, we starten ook met PoetsCareibu’s!​

2009


De zussen Anne en Lotte starten zelf met oppassen en creëren een klein netwerk van OppasCareibu’s in Amsterdam.

We zijn graag in contact met onze careibu's


om te horen wat zij denken en vinden, zodat we samen elke dag een stukje beter worden! Omdat we de beste willen zijn in wat we doen, maar vooral omdat we de beste willen zijn in goed doen. Samen zijn wij de Careibu community.
Kom je gezellig bij onze kudde?