Samen tegen eenzaamheid

In korte tijd is er enorm veel veranderd in de dagelijkse gang van zaken. Vooral in het leven van senioren en mensen met een kwetsbare gezondheid is nog lang niet alles weer mogelijk en ook de eenzaamheid neemt toe. Juist deze personen wil Careibu helpen!

Maar natuurlijk moet alles wel veilig, zowel voor de senioren en gezinnen, als voor jou als careibu! Hoe waarborgen wij de veiligheid dan?

Wij houden de officiële berichtgeving rondom het coronavirus elke dag in de gaten. We volgen de richtlijnen van het RIVM en de GGD en sturen updates naar alle careibu’s als er belangrijke wijzigingen zijn. Daarnaast is het belangrijk om te communiceren met je senior, wat is voor jullie beiden prettig en veilig.

 

 

Wij vragen jou als careibu in ieder geval rekening te houden met de volgende richtlijnen:

 

✓ Houd steeds 1,5 meter afstand tot anderen
✓ Vermijd drukte
✓ Geen handen schudden
✓ Was je handen regelmatig en ten minste 20 seconden
✓ Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
✓ Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze weg na gebruik


✓ Ga niet langs wanneer je klachten hebt: niezen, loopneus, verkoudheidsklachten, keelpijn, hoesten en verhoging (vanaf 37,5 graden)
✓ Als je klachten hebt, kun je je direct laten testen
✓ Ben je terug van vakantie en kom je uit een oranje of rood gebied? Ga dan 10 dagen in thuisquarantaine. Check daarom goed of jouw vakantiebestemming in een oranje of rood gebied valt.

Aanvullende adviezen

Voor mensen uit risicogroepen (zoals onze senioren) is het belangrijk om ‘oncontroleerbare’ situaties te vermijden. Dit zijn situaties waar het niet mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden en waar ook niet gecontroleerd wordt of mensen klachten hebben.


Je kunt ook op afstand nog veel voor je senior betekenen!
Een paar tips!

✓ Maak een wandeling met elkaar. Toen de coronacrisis net uitbrak deed Coronaheld Georgie (24) dit samen met Henriette (69). Lees hier terug hoe dat ging.
✓ Voordeur-bezoekjes. Neem twee goede klapstoeltjes, een dekentje en wat lekkers mee en verplaats je bezoekje naar de voordeur! Zo heeft de senior toch wat gezelschap en aanspraak!
✓ Een maaltijd koken of iets lekkers bakken en langsbrengen: appeltaart anyone?
✓ Een brief schrijven, hoe leuk is het om weer post te ontvangen?

✓ Regelmatig bellen en appen
✓ Online spelletjes spelen, hier wat leuke tips van Seniorweb!
✓ Vraag je senior of je praktische hulp kunt bieden, zoals boodschappen doen of naar de apotheek gaan
✓ Breng iets leuks langs bij je senior, zoals een bosje bloemen, tijdschrift of puzzelboekje!
✓ Verras je senior! Herinner je de film Love Actually? Maak je eigen versie!